ΔΗΜΟΣ ΑΛΟΝΝΗΣΟΥ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΥΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

×

Προειδοποίσηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 30
Τρίτη, 29 Ιανουαρίου 2013 11:33

ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ

Ο Παιδικός σταθμός Αλοννήσου έχοντας ως έτος έναρξης της λειτουργίας του το έτος 2000 συνεχίζει με αυξημένες ικανότητες και δυνατότητες της δράσης του μέχρι και σήμερα.

 

Ο Παιδικός Σταθμός Αλοννήσου λειτουργεί καθημερινά από τις 8.00π.μ έως τις 16.00μ.μ. εκτός Σαββάτου και Κυριακής φιλοξενώντας 30 παιδιά ,ο αριθμός των οποίων αυξομειώνεται ανάλογα με τις απαιτήσεις των κατοίκων της περιοχής.

 

Στον Παιδικό Σταθμό Αλοννήσου λειτουργούν δύο τμήματα των 15 νηπίων, ηλικίας 2,5 έως 3,5 ετών το πρώτο και 3,5 έως 4,5 ετών το δεύτερο και απασχολούνται 6 άτομα των εξής ειδικοτήτων: μία Διευθύντρια-Νηπιαγωγός ,μια Βοηθός Νηπιαγωγού ,μια Τραπεζοκόμος, μια Υπάλληλος Καθαριότητας και δύο Νηπιαγωγοί με πεντάμηνη απασχόληση.

 

Τα νήπια απασχολούνται με δραστηριότητες από το επίσημο αναλυτικό πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας για την προσχολική αγωγή, προσαρμοσμένο στις ιδιαιτερότητες της κάθε ηλικίας και στις ικανότητες και ανάγκες των παιδιών.

 

Ενδεικτικές δραστηριότητες που πραγματοποιούνται καθημερινά είναι: ψυχοκινητικές (έννοιες χώρου-χρόνου ,παιχνίδια με στεφάνια , κορδέλες κορύνες κ.αλ.), κουκλοθέατρο , παραμύθι, δραματοποιήσεις ,μουσικά παιχνίδια, ομαδικά και ατομικά παιχνίδια, τραγούδι ,ζωγραφική, πλαστική, εικαστικά, προγραφικές ασκήσεις και συμβολικά παιχνίδια.

 

Το ημερήσιο πρόγραμμα είναι ευέλικτο και προσαρμόζεται στις καιρικές συνθήκες και στα εκάστοτε συμβάντα, τηρεί όμως ορισμένα χρονικά σημεία όπως η προσέλευση και αποχώρηση των παιδιών ,ώρες φαγητού, διαλείμματος ,ανάπαυσης.

 

Το ημερήσιο πρόγραμμα είναι ευέλικτο και προσαρμόζεται στις καιρικές συνθήκες και στα εκάστοτε συμβάντα ,τηρεί όμως ορισμένα χρονικά σημεία όπως η προσέλευση και αποχώρηση των παιδιών ,ώρες φαγητού ,διαλείμματος ,ανάπαυσης.

 

Κατά τη διάρκεια του έτους διοργανώνονται εορταστικές εκδηλώσεις για τα παιδιά όπως η εορτή των Χριστουγέννων ,αποκριάτικο πάρτυ και καλοκαιρινή εκδήλωση. Δεν πραγματοποιούνται εορτές κατά την 28η Οκτωβρίου και την 25η Μαρτίου γιατί τα παιδιά της προσχολικής ηλικίας δεν είναι νοητικά έτοιμα και ψυχοσυναισθηματικά ώριμα να καταλάβουν έννοιες όπως ο πόλεμος, οι βομβαρδισμοί κ.λ.π. Σ’αυτές τις εθνικές εορτές γίνονται σχετικές δραστηριότητες στα πλαίσια του αναλυτικού προγράμματος. Ακόμη πραγματοποιούνται γιορτές-δραστηριότητες με αφορμή γενέθλια και ονομαστικές εορτές παιδιών.

Διαβάστηκε 4320 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 29 Ιανουαρίου 2013 11:52
Βρίσκεστε εδώ: Home ΝΠΔΔ Ο.Π.Α.Κ.Δ.Α. ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΑΛΟΝΝΗΣΟΥ