ΔΗΜΟΣ ΑΛΟΝΝΗΣΟΥ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΥΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

×

Προειδοποίσηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 30
Τρίτη, 05 Φεβρουαρίου 2013 10:04

Κ.Δ.Α.Π

κδαπ

 ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΠΑΙΔΙΩΝ

Διεύθυνση: 370 05 ΠΑΤΗΤΗΡΙ – Τηλ.: 2424066214

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 Λίγα Λόγια:

Στην Αλόννησο, από το Δεκέμβριο του 1999 λειτουργεί το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π.) υπό την αιγίδα του Οργανισμού Πολιτιστικών – Αθλητικών – Κοινωνικών Δράσεων Αλοννήσου στα πλαίσια της Δράσης «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής» του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης. Το Κ.Δ.Α.Π. απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από 6 έως 12 ετών. Πέρα από το φόρτο των μαθημάτων και των φροντιστηρίων των παιδιών, αποτελεί μια όαση χαράς, έκφρασης, παιχνιδιού και δημιουργίας. Επίσης εξασφαλίζει ελεύθερο χρόνο στους γονείς και περισσότερο στις μητέρες που σηκώνουν το μεγαλύτερο μέρος του φορτίου της παιδικής φροντίδας

Το περιεχόμενο του προγράμματος του Κ.Δ.Α.Π. αποτελεί η ενασχόληση με όλες τις μορφές τέχνης. Περιλαμβάνει, μέσα από εξατομικευμένες ή ομαδικές δραστηριότητες, τμήματα Η/Υ, Αισθητικής Αγωγής (ζωγραφική, χειροτεχνία, κατασκευές), Κουκλοθέατρου, Θεατρικών και Μουσικοκινητικών Παιχνιδιών, Παιδικής Λογοτεχνίας, Περιβαλλοντικής Αγωγής, Παιχνιδιών Φυσικής Αγωγής και Οπτικοακουστικών Παιχνιδιών. Όλες οι δραστηριότητες εμπεριέχουν το στοιχείο της δημιουργίας και της κοινωνικής παρέμβασης. Οποιοδήποτε κι αν είναι το αντικείμενο της ενασχόλησης, η διαδικασία έχει πάντα τη μορφή παιχνιδιού και όχι μαθήματος. Συγχρόνως όμως προσφέρει πλούτο αισθητικών ερεθισμάτων, τα οποία βοηθούν τα παιδιά να τελειοποιήσουν τα εκφραστικά τους μέσα σ’ ένα κλίμα ελευθερίας και ασφάλειας, χωρίς ανταγωνισμούς και σκοπιμότητες.

 Οι αίθουσες του Κ.Δ.Α.Π. είναι κλιματιζόμενες και υπάρχει χώρος για ελεύθερη απασχόληση και επιτραπέζια παιχνίδια. Επίσης υπάρχει δανειστική βιβλιοθήκη.

Πέρα από τις παραπάνω δραστηριότητες διοργανώνονται εκδηλώσεις για τα Χριστούγεννα, το Πάσχα, τις εθνικές επετείους κ.α.

Ωράριο Λειτουργίας :

Χειμερινό: 15:00 – 21:00

Θερινό: 08:00 – 14:00

Διαβάστηκε 5243 φορές
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ »
Βρίσκεστε εδώ: Home ΝΠΔΔ Ο.Π.Α.Κ.Δ.Α. Κ.Δ.Α.Π